Nøtterøy kommune
Postadresse: Postboks 250, Borgheim, 3163 Nøtterøy
Besøksadresse: Tinghaugveien 16, Borgheim, 3163 NØTTERØY
A. Audhild Solberg - Superbitchene
Produksjonsliste
Program

A. Audhild Solberg - Superbitchene

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg
Lærerveiledning

Superbitcher og fregnetryner

BESØKET:

A. Audhild Solberg forteller og leser høyt fra bøkene om Anne Bea og hennes skolehverdag. Hun vil komme inn på hvorfor hun skrev dem og samtaler med elevene om tema som vennskap, forelskelse, mobbing og det å være annerledes. Hun snakker også om det å skrive og hvordan man bygger opp en historie, med spesiell vekt på humor som virkemiddel. Da ikke bare i hennes egne bøker, men også i bøker som Pingle-dagbøkene av Jeff Kinney og Dustedagbøkene av Rachel Rene Russell.

BØKENE:

Hovedpersonen i A. Audhild Solbergs "Kampen mot superbitchene" er ikke blant de kuleste på skolen. Faktisk er hun nestnest nederst i bånnligaen i sjuende klasse. I den første boka møter vi Anne Bea, som tilsynelatende står helt utenfor det sosiale miljøet. Med hjelp fra bestevennen Nils tar de opp kampen mot klassens superbitcher Thea, Ronja og Shirin. Og så må vi ikke glemme tante Mona, da. Og Magnus, trommisen i Føkk Jøstin. Gutten Anne Bea er så forelska i at hun nesten ikke får puste.

I august 2015 kom oppfølgeren til den første boka om Anne Bea ut. Den het "Superbitchene driter seg ut" og begynner tre dager etter at den første boka slutta. Denne gangen står den første spillejobben til Føkk Jøstin sentralt. Og det er snart Halloween.

Den første boka i serien vant ARKs barnebokpris i 2014.

Dere kan lese mer om bøkene og forfatteren på serien sine hjemmesider:

http://superbitchene.com/

Dere kan lese utdrag fra den første boka på hjemmesida til Bokslukerprisen:

http://bokslukerprisen.no/tekst/kampen-mot-superbitchene/

For at formidlinga skal fungere som lesestimulering bør bøkene være tilgjengelig i etterkant.

Læreplanmål

LITTERATUR OG KUNNSKAPSLØFTET:

Besøket kan knyttes opp til disse kompetansemåla i Kunnskapsløftet:

NORSK: *lese et bredt utvalg tekster i ulike sjangre og reflektere over innhold og form i teksten ; *skrive fortellende tekster etter mønster av eksempeltekster ; *presentere egne tolkinger av personer, handling og tema i et variert utvalg av barne- og ungdomslitteratur ; *vurdere tekster med utgangspunkt i egne opplevelser og med forståelse for språk og innhold.

SAMFUNNSFAG: *beskrive roller i eigen kvardag og undersøkje om samtale om forventningar som knyter seg til desse rollene.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vestfold fylkeskommune
  • Produsent: Buskerud fylkesbibliotek
  • Idé/opplegg: A. Audhild Solberg

Om kunstner / utøver / gruppe

FORFATTEREN:

A. Audhild Solberg er født 12. april 1975, og bodde i den lille bygda Sauland i Telemark sammen med lærerforeldrene, to yngre søsken og golden retrieveren Balder fram til hun var ferdig med videregående. Da flytta hun hjemmefra for å studere, og etter åtte år var hovedfaget i nordisk språk og litteratur i boks (samt noen andre fag og en haug med morsomme og lærerike erfaringer).

De siste 15 årene har hun jobba som forlagsredaktør, korrekturleser, oversetter, språkvasker, manuskonsulent og litteraturkritiker – før hun endelig tok steget over i forfatternes rekker i 2014 med barneboka Kampen mot superbitchene, om tolvårige Anne Bea og hennes opp- og nedturer på Skogen skole.


Medvirkende

  • Anne Audhild Solberg (Forfatter), , 99151552

Multimedia og vedlegg

Bilder

Superbitchene hovedbilde.jpg
Foto: Aschehoug
Superbitcher og fregnetryner portrett.jpg
Foto: AKAM1K3
Kampen mot superbitchene
Foto: Aschehoug
Kampen mot superbitchene 2
Foto: Aschehoug
Superbitcher og fregnetryner omslag 3.png
Foto: Aschehoug
Litteratur
Trinn: 7 - 7
LITTERATUR OG KUNNSKAPSLØFTET:
Besøket kan knyttes opp til disse kompetansemåla i Kunnskapsløftet:NORSK: *lese et bredt utvalg tekster i ulike sjangre og reflektere over innhold og form i teksten ; *skrive fortellende tekster etter mønster av eksempeltekster ; *presentere egne tolkinger av personer, handling og tema i et variert utvalg av barne- og ungdomslitteratur ; *vurdere tekster med utgangspunkt i egne opplevelser og med forståelse for språk og innhold.
SAMFUNNSFAG: *beskrive roller i eigen kvardag og undersøkje om samtale om forventningar som knyter seg til desse rollene.
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøver
Anne Audhild Solberg, , 99151552
Programlengde
45 minutt
Maks publikumsantall
75
Arena / rom
Klasserom/grupperom
Annet utstyr
Utøver har med en presentasjon på minnepinne, og trenger prosjektor, lerret og pc/mac.
Oppriggingstid
10 min.
Nedriggingstid
10 min.
Arrangører
Arrangert av:
Vestfold fylkeskommune
Produsent:
Buskerud fylkesbibliotek
Medvirkende
  • Anne Audhild Solberg (Forfatter)