Nøtterøy kommune
Postadresse: Postboks 250, Borgheim, 3163 Nøtterøy
Besøksadresse: Tinghaugveien 16, Borgheim, 3163 NØTTERØY
Scenekunst 2017/ 2018: Viruset (Jo Strømgren kompa...
Produksjonsliste
Program

Scenekunst 2017/ 2018: Viruset (Jo Strømgren kompani)

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

VIRUSET foregår i en nær framtid hvor ting har gått skikkelig skeis. I en liten avsidesliggende bunkers finnes kilden til elendigheten: en maskin som forpester verden med grusomme virus. Et lite team øyner muligheten for å rette opp feilen og gi verden en omstart. Det eneste som mangler er en diskett som befinner seg på den portugisiske romstasjonen. En androide hyres inn til det farefulle oppdraget, men de glemmer at selv maskinelle hjerner kan ha både egenvilje og samvittighet og ikke minst et sjarmerende vesen. 

Utøverne i VIRUSET kommuniserer med abstrakt tale men for de som har vokst opp med Chewbacca bør det være lettfattelig, i det minste assosiativt. For de viderekomne, som har tatt sjelelig skade av det sovjetiske sci-fi-eposet Kin Dza Dza vil kanskje forestillingens språk være befriende forståelig

JO STRØMGREN KOMPANI har stadig fornyet seg selv gjennom en ekstrem variasjon av sjangre, fra figurteater til storskala dansforestillinger, fra Ibsen til nyskrevet dramatikk, fra filmproduksjoner til provokativ dokumentarisme, fra snevre lysbildeforedrag til populistisk underholdning. Nå velger derimot kompaniet å gå tilbake til en formel som har ligget nesten ti år i dvale: det kaudervelske melodrama. Blandingen av listig historiefortelling, uforståelig språk og store doser dans er for mange kompaniets signatur og ryggrad, befestet gjennom kompaniets turnéer i nesten 60 land.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vestfold fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Jo Strømgren kompani
  • Produsent:  Jo Strømgren

Om kunstner / utøver / gruppe


Jo strømgren kompani ble grunnlagt i 1998 og fra basen i Norge har det grodd til å bli en av de mest sukssessfulle uavhengige gruppene i Skandinavia. Gruppa er et Norsk dans-, og teater -kompani med en stor global distrubisjon. 

Stilen til kompaniet er karakterisert men en snodig mix av dans og teater, med en klar og ofte veldig fysisk humor kombinert med mørkere, politiske undertoner. 

Et annet kjennetegn for kompaniet er brede bruken av meningsløst språk, og i de siste årene en leken bruk av voiceover. 


Medvirkende

  • Jo Strømgren kompani
  • Bølgen kulturhus
  • Nøtterøy kulturhus

Multimedia og vedlegg

Bilder

viruset 1.jpeg
Foto: http://jskompani.no/productions/32
viruset 3.jpeg
Foto: http://jskompani.no/productions/32
viruset 2.jpeg
Foto: http://jskompani.no/productions/32
Scenekunst / Dans
Trinn: VG1 - VG3
Praktisk informasjon
Programlengde
1 time
Arena / rom
Kulturhus
Workshop
Tilbyr også ettersnakk og workshop for alle.
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Vestfold fylkeskommune
Produsent:
 Jo Strømgren
Medvirkende
  • Bølgen kulturhus
  • Nøtterøy kulturhus